19.12.2014 10:14

Ce REZULTATE a adus Natalia Gherman de la Berlin

Viceprim-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman a avut mai multe întrevederi cu oficiali din Bundestag în cadrul vizitei de lucru din perioada 17-18 decembrie 2014 la Berlin.

Potrivit comunicatului de presă de pe GOV.md,Natalia Gherman, împreună cu reprezentanții Budestagului au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, subliniind caracterul special al relaţiei de parteneriat cu Germania şi progresul remarcabil înregistrat recent prin contactele bilaterale multidimensionale.

Mai mult decât atât, oficialii au apreciat progresul înregistrat de R. Moldova în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și au asigurat oficialul moldovean de accelerarea procedurii de ratificare a acestuia până la lucrările Summitului Parteneriatului Estic, preconizat pentru luna mai 2015. Un interes aparte a fost acordat inițiativei privind transferul de expertiză judiciară.

Discuții s-au purtat și cu directorul Executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane, Rainer Lindner. Interlocutorii au subliniat necesitatea implementării reformelor în domeniul justiției pentru asigurarea climatului investițional favorabil în R. Moldova și au evidenţiat dinamica ascendentă continuă a schimburilor comerciale odată cu implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

În cadrul vizitei, ministrul Natalia Gherman a susținut o prelegere privind ”Perspectiva europeană a R. Moldova după alegerile parlamentare”, eveniment organizat de Academia Europeană din Berlin, în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann, și a acordat mai multe interviuri reprezentanților mass-media din Germania.

Comentarii