11.12.2014 16:16

CENTRUL AGROALIMENTAR RĂMÂNE FĂRĂ FINANȚATORI

Centrul agroalimentar râmâne în continuare doar pe foaie. Termenul limită a depunerii dosarelor de către investitori a expirat, însă oficial centrul rămâne fără finanțatori.

Potrivit directorului interimar al Centrului Agroalimentar, Aurel Șindilă, au existat nenumărate discuții cu potențiali investitori din Vest , însă până la urmă aceștia au renunțat, motivele invocate fiind incertitudinea rezulatelor scrutinului electoral care urma să se desfășoare în țară.

Potrivit reprezentanților proiectului, termenul de prezentare a ofertelor tehnice şi financiare la concursul pentru atragerea investiţilor respective s-ar putea prelungi până la 15-20 februarie 2015. Amintim că anterior termenul limită a fost stipulat până la 1 octombrie după care a fost prelungit până la 10 decembrie 2014.

Costul total al investițiilor necesare pentru construcția centrului agroalimentar este de aproximativ 20 de milioane de euro, finanțatorul identificat urmând să investească 10 milioane de euro, procurând astfel 50 la sută din capitalul statutar al SA „Centrul Agroalimentar din Chişinău”.

Comentarii