04.08.2016 12:50

Chirtoacă despre referendumul privind demiterea sa: Este o acțiune politică și o pierdere de câteva milioane de lei

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă susține că referendumului privind demiterea sa nu este nimic altceva decât o acțiune politică, care va genera pierdere de timp şi pierderi financiare de câteva milioane de lei, indiferent dacă referendumul va avea loc împreună cu alegerile prezidențiale sau separat de acestea.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Chirtoacă mai consideră că cei care au venit cu ideea acestui referendum și se declară reprezentanți ai societății civile, au fost anterior membri de partid și acum „vor să ajungă la putere cu orice preţ”.

„Este o acţiune strict politică a partidelor care şi-au dat arama pe faţă după șapte ani, din 2009, că nu vor să colaboreze cu PL şi cu mine personal. Nu au vrut niciodată. Doar că până acum s-au tot ascuns după deget. Acum pe faţă merg cu chestiunea cu referendumul. Se adaugă aici şi socialiştii – comunişti care peste noapte s-au făcut socialişti – care vor să pară şi ei foarte utili societăţii promovând de fapt anarhia”, a spus Chirtoacă.

Edilul mai spune că „este democratic să ai referendumuri, nu este o problemă” și se declară pregătit „să fie judecat de cetățeni în fiecare zi”. Asta deoarece, potrivit lui „lucrurile se mişcă în Chişinău, puţin sau mult, greu sau uşor, dar ceva se mişcă”.

Amintim că recent instanța a decis înregistrarea grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului local pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă și a stabilit termenul calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor.

SURSA

Comentarii