29.07.2014 18:46

CNPF VREA SĂ-ȘI RECAPETE UNELE ATRIBUȚII

Comisia Națională a Pieței Financiare este tot mai mult înglodată în procese judiciare, după ce în noiembrie 2012 Curtea Consituțională a adoptat două hotărâri prin care a permis instanțelor de drept să suspendeze deciziile emise de către aceasta. Declarația a fost făcută astăzi de Artur Gherman, președintele CNPF, în cadrul prezentării raportului de activitate a instituției pe anul 2013.

Potrivit lui Artur Gherman, instituția pe care o conduce trebuie să aibă mai multe pârghii în activitatea sa pentru a asigura transparența și siguranța sectorului financiar nebancar.

Astfel, în 2013 instanțele judecătorești au suspendat deciziile CNPF în ceea ce privește primele în asigurări și aplicarea uzurii în plata despăgubirilor înurma accidentelor auto. Menționăm că la începutul acestei luni, FMI a recomandat Guvernului nostru să adopte în regim de urgență acte legislative care să restabilească în deplină măsură atribuțiile de reglementare și supraveghere ale BNM și CNPF.

Artur Gherman speră ca proiectul Legii privind activitatea CNPF să fie adoptat în lectură finală în sesiunea de toamnă a legislativului.

Comentarii