05.07.2016 16:28

Comisia parlamentară a aprobat proiectul de lege privind ratificarea grantului

Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană a aprobat proiectul de lege privind ratificarea grantului în valoare de 3 milioane de euro, precum şi a creditului în sumă de 7 milioane de euro pentru modernizarea sistemului termoenergetic CET-Nord. Preşedintele Partidului Democrat, a spus că "acest proiect are nu doar valoare economică, ci şi socială". Potrivit lui, modernizarea sistemului termoenergetic CET-Nord va permite reducerea pierderilor întreprinderii, fapt ce pe viitor ar putea micşora costul energiei termice pentru consumatori.

"Întreprinderile suferă pierderi din cauza utilajului învechit, iar aceste pierderi sînt suportate de consumatori", a spus deputatul.

Grantul este oferit de Fondul Regional al Parteneriatului Europei de Est pentru Eficienţă Energetică şi Mediu (E5P). Creditul de 7 milioane de euro este acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pe un termen de 15 ani.

Prezentînd proiectul de lege, viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a spus că întreprinderea CET-Nord nu va fi privatizată. Potrivit Ministerului, ea trebuie inclusă în lista întreprinderilor nesupuse privatizării.

Decizia a fost luată marţi, la şedinţa Comisiei.

SURSA

Comentarii