23.05.2014 11:31

CONFRUNTĂRILE DIN UCRAINA CONTINUĂ SĂ FACĂ VICTIME

Confruntările din Ucraina continuă să facă victime. Cele mai sîngeroase lupte se dau în regiunile Donețk și Lugansk. Celor 17 militari ucraineni, care au decedat joi, astăzi li s-au adăugat noi victime. Cel puţin cinci persoane au murit în luptele dintre militarii ucraineni şi susținătorii federalizării în apropiere de Doneţk.

Luptele au avut loc în apropiere de un sat aflat la nord-vest de Doneţk. Potrivit presei din Ucraina, patru persoane ucise par a fi din rîndurile susținătorilor federalizării, iar a cincea este unul dintre voluntarii care luptă alături de armata ucraineană în estul țării.

Anterior, Ministerul Sănătății de la Kiev a anunțat că cel puţin 17 militari au murit, iar alţi 36 au fost răniţi în atacurile comise împotriva armatei ucrainene.

Potrivit Ministerului Sănătății, 16 militari au murit într-un atac cu grenadă şi cu mortier în regiunea Doneţk. Un alt militar a fost omorât în regiunea Lugansk. Mulți dintre raniti sunt în stare gravă.

Incidentele au loc cu doar cîteva zile înaintea scrutinului prezidențial considerat crucial pentru viitorul țării, după șase luni de criză politică ce au adus Ucraina în pragul unui război civil și a unei sciziuni.

Comentarii