27.02.2015 15:37

Consiliul de Securitate ONU caută noi soluții pentru problema ucraineană

Consiliul de Securitate ONU s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară unde pentru a dezbate situația din Ucraina, în baza unui raport prezentat de reprezentanții OSCE privind situația din regiune și îndeplinirea angajamentelor asumate în urma semnării Acordului de la Minsk din 12 februarie.

Ședința se desfășoară în regim închis, însă unele capitole ale raportului OSCE va fi dat publicității, scrie rosbalt.ru. Ședința a fost convocată la inițiativa Germaniei și Franței.
Anterior reprezentantul OSCE pe lângă grupele de contact a declarat că subiectul privind introducerea trupelor de menținere a păcii sub egida ONU, nu va fi dezbătut astăzi. Îar reprezentantul Ucrainei la ONU a declarat că o decizie în acest sens ar putea fi luată în decurs de jumătate de an.
Dealtfel, ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier consideră că Criza din Ucraina este singurul conflict din zilele noastre care poate fi soluționat, chiar dacă aceasta va necesita ani de zile, relatează Agerpres, cu referire la Deutsche Welle.
'Ar putea fi nevoie de o generație întreagă pentru a ajunge la o soluție politică, dar când mă uit la globul pământesc și văd Siria, Libia și Irak, cred că conflictul ucrainean este singurul care poate fi rezolvat', a afirmat vineri oficialul german.

Comentarii