16.07.2014 09:58

CONTROL INOPINAT PENTRU ȘOFERII DE MICROBUZE

Șoferii de microbuze s-au trezit cu surprize neașteptate. Inspectoratul Național de Patrulare a verificat transportului public cu regim maxi-taxi din Chișinău prin intermediul mașinilor capcană, dotate cu aparate de măsurat viteza și alte echipamente speciale. Polițiștii au sesizat zeci de încălcări comise de către conducătorii de microbuze.

Timp de 3 ore, cât a durat inspecția cu mașinile camuflate, zeci de șoferi au fost surprinși cum încalcă flagrant regulile în trafic. Depășirea limitei de viteză, stabilită legal, este încălcarea întâlnită cel mai des. De asemenea, oamenii legii au depistat că șoferii au permis urcarea s-au coborirea pasageriilor direct pe trecerile de pietoni sau de pe banda a doua de circulație a transportului. Aceștia au mai staționat în locuri interzise și au efectuat manevre periculoase. Totodată, au fost înregistrate aproximativ 50 de depășiri a limitei de viteză, majoritatea din șoferi deplasânduse cu 70-75 km/h, pe cînd in actele normative este stipulat că sunt obligați să circule cu 50km/h.
Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat că toate abaterile de la legislația Republicii Moldova au fost înregistrate și vor fi expediate Centrului Unic de Monitorizare și Coordonare a traficului rutier. Ulterior, instituția va verifica toate secvențele foto și video, iar în conformitate cu aceste dovezi, va identifica și va sancționa șoferii nedisciplinați.

Comentarii