13.02.2015 15:17

Criza politică din țară ar putea lua noi proporții. Experții bat ALARMA

Experții economici bat alarma! Instabilitatea politică și tărăgănarea alegerii puterii afectează toate structurile socio-economice din țară. Expertul independent, Viorel Gârbu este de părere că trebuie să ne așteptăm la o criză economică profundă, care poate lua noi proporții, chiar sub forma unui de conflict armat.

Expertul economic, Viorel Gîrgu constată că în prezent Republica Moldova se confruntă cu multe probleme, iar în lipsa unei guvernări acestea se acutizează și se pot transforma într-o criză de proporții.

Astfel, pericolul unei crize a ajuns la cote maxime! Expertul economic consideră că neavând în țară o forță politică stabilă suntem vulnerabili în special față de factorii externi, și în aceste condiții ne putem aștepta la scenarii similare celor din Ucraina.

Amintim că BNM a prognozat o inflație pentru anul 2015 de 5,8% și de 6,1 pentru 2016, în limita +,- 1,5 puncte procentuale. Totodată, în luna ianuarie a acestui an prețurile de consum au crescut cu 4,7 % față de ianuarie 2014.

Comentarii