09.12.2014 17:26

CURTEA CONSTUTUȚIONALĂ A HOTĂRÂT: ALEGERILE PARLAMENTARE 2014, VALIDATE

Curtea Constituțională a validat astăzi alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent și mandatele celor 101 deputați în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a. De asemea, Înalta Curte a respins toate contestațiile depuse de unii concurenți electorali.

În debutul ședinței de astăzi, Curtea Constituțională a examinat contestările depuse de șase concurenți electorali. Astfel, PCRM, PCR, PSRM, Partidul Patria, Blocul Alegerea Moldovei - Uniunea Vamală și candidatul independent Oleg Brega au declarat că nu sunt de acord cu rezultatele alegerilor din 30 noimebrie anunțate de CEC.

Amintim că Curtea Constituțională nu examinează legalitatea probelor depuse de concurențiii electorali care contestă alegerile, dar își formează decizia reieșind din impactul pe care-l au încălcările respective asupra rezultatului final a alegerilor parlamentare desfășurate. Tot în ședința de astăzi a Curții Constituționale, președintele CEC, Iurie Ciocan a anunțat despre constituirea unui grup de lucru, format din reprezentanți ai CEC, Serviciului de Informații și Securitate și ai Telecomunicațiilor Speciale, care examinează căderea Sistemului Automatizat Informațional de Stat ”Alegeri”.

Comentarii