10.02.2015 12:04

De ce amână UE implementarea noilor sancțiuni împotriva rușilor

Uniunea Europeană a adoptat deja noi sancţiuni împotriva Rusiei, pentru implicarea în criza ucraineană. Sancţiunile vizează în mod special Crimeea, fost peninsulă ucraineană, anexată de Moscova.

Cu toate acestea, oficialii de la Bruxelles au decis să amâne implementarea acestor sancțiuni până luni, la solicitarea Ucrainei. “Am discutat în cadrul posibilitatea ca, în cazul în care se înregistrează evoluţii favorabile şi negocierile duc la rezultate palpabile, pe de o parte, şi, pe de altă parte, în teren, în estul Ucrainei, situaţia de securitate se ameliorează în urma deciziilor luate la nivel diplomatic atunci să existe chiar şi posibilitatea unei eventuale suspendări a aplicării acestor măsuri decise pe un interval ceva mai lung”, a afirmat ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, citat de Mediafax.

Vladimir Putin, François Hollande, Angela Merkel și Petro Poroșenko au convenit, în urma unei discuții telefonice, să se reunească mâine la Minsk, pentru a încerca să ajungă la un nou acord de încetare a focului în Ucraina.

Comentarii