22.09.2016 13:46

O delegaţie a APCE va efectua o vizită de evaluare în Moldova

Pe 27-28 septembrie, o delegaţie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de Elisabeth Schneider-Schneiter, va efectua o vizită în Moldova pentru a evalua desfăşurarea campaniei preelectorale şi climatul politic în ajunul alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie.

Potrivit site-ului Consiliului Europei, din delegaţie fac parte opt europarlamentari, inclusiv coraportorii APCE pentru Moldova, Valentina Leskaj şi Оgmundur Jonasson, care în acest an au venit deja de două ori în Moldova.

Potrivit agendei vizitei, delegaţia va avea întrevederi cu preşedinteleNicolae Timofti, cu prim-ministrul Pavel Filip, cu preşedintele şi membrii Comisiei Electorale Centrale, cu preşedintele Consiliului Audiovizualului, cu candidaţii la preşedinţie şi cu liderii de partide, precum şi cu reprezentanţii mass-mediei, ai societăţii civile şi ai comunităţii diplomatice.

La sfîrşitul vizitei delegaţia va face declaraţii pentru presă.

Delegaţia completă a APCE, formată din 21 de membri ai Adunării, va veni la Chişinău chiar în ajunul alegerilor pentru a urmări desfăşurarea lor.


SURSA

Comentarii