04.10.2016 08:30

Democrații, preocupați de includerea „sufletelor moarte” în listele de subscripție

Reprezentanții PD se arată îngrijorați de informațiile privind includerea persoanelor decedate în listele de subscripție ale candidaților la alegeri.

Într-un demers înaintat Comisiei Electorale Centrale, formațiunea îi cere să facă publice rezultatele verificării listelor de subscripție depuse de concurenții electorali. O cerere în acest sens a fost depusă de reprezentantul PD la CEC, Vadim Moțarschi.

„Informațiile privind prezența persoanelor decedate pe listele de subscripție sînt îngrijorătoare și dorim ca acest subiect să fie lămurit rapid. Opinia publică trebuie să știe dacă există partide sau candidați independenți care au strîns semnături ale unor cetățeni decedați. PDM condamnă categoric folosirea «sufletelor moarte» pentru umflarea numărului de semnături de pe listele de subscripție. Este total nedemn pentru orice concurent electoral să recurgă la asemenea practici”, se arată în declarația PD.

Potrivit formațiunii, candidații care au falsificat totuși unele semnături din listele de subscripție trebuie să aducă scuze publice.

Menționăm că pentru înregistrarea în cursa electorală, fiecare candidat independent sau delegat de o formațiune politică urma să prezinte la CEC minimum 15 mii de semnături în susținerea sa.

SURSA

Comentarii