29.09.2014 15:02

DEPUTAȚII MOLDOVENI, PREZENȚI LA SESIUNEA DE TOAMNĂ APCE. CE SUBIECTE SE VOR DISCUTA

O delegație a Parlamentului de la Chișinău participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care și-a început lucrările astăzi. Printre subiectele ce vor fi discutate sunt criza din Ucraina, amenințările Statului Islamic și violențele asupra comunităților religioase. Delegația este condusă de Vicepreședinta Legislativului, Liliana Palihovici.

Din componența delegației fac parte președintele Comisiei politică externă și integrare europeană Ana Guțu, deputații Stella Jantuan, Valeriu Ghilețchi și Grigore Petrenco. În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri referitoare la criza din Ucraina, amenințările formulate de Statul Islamic și violențele asupra comunităților religioase.

Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează dezbateri privind contracararea manifestărilor neo-naziste, drepturile femeilor și perspectivele cooperării în regiunea euro-mediteraneană, buna guvernare și sporirea calității educației, învățămîntul vocațional, optimizarea serviciilor acordate persoanelor cu cancer mamar, alegerile parlamentare din Turcia.

În prima zi a sesiunii va avea loc ceremonia de înmînare a premiilor pentru drepturile omului ”Vaclav Havel”, decernate al doilea an consecutiv. Premiul, în valoare de 60 000 de euro, este oferit anual unei persoane, organizații neguvernamentale sau unei instituții care militează pentru apărarea drepturilor omului. Întâlnirea are loc la Strasbourg şi se va desfăşura în perioada 29 septembrie - 3 octombrie 2014.

Comentarii