25.07.2016 12:40

Deputat: Aceasta nu e moțiune de cenzură, ci una de conjunctură

Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi critică gestul foștilor săi colegi din PLDM prin care au susținut moțiunea de cenzură înaintată de PSRM împotriva Guvernului Filip, notează NOI.md.


Parlamentarul a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că liberal-democrații s-au lăsat dominați de emoții, dînd dovadă de lipsă de maturitate politică. În opinia lui, demiterea cabinetului de miniștri va arunca țara într-o nouă criză politică.

„Această nu e o moţiune de cenzură, ci mai degrabă o moţiune de conjunctură, pentru că ea a fost inițiată cu o lună și ceva în urmă, dar nu erau suficiente semnături pentru a fi înregistrată. Joi lucrul acesta s-a întîmplat după principiul «против кого дружим, ребята?» și s-au găsit semnături. Au fost argumente doar de ordin politic, mai mult a dominat o dimensiune de ordin emoțional. Eu cred că era mai bine dacă venea domnul Filip în Parlament. În același timp, comportamentul foștilor colegi denotă lipsă de maturitate politică”, a declarat Valeriu Ghilețchi la emisiunea „Replica”.

De cealaltă parte, deputatul socialist Vasile Bolea se arată convins că prin înaintarea moțiunilor simple sau a celor de cenzură, executivul devine mai disciplinat. „Toate moţiunile de cenzură pe care le-am înaintat noi au avut efect, chiar dacă nu au întrunit numărul necesar de voturi. A fost mustrată Ruxanda Glavan, a fost criticat vicepremierul Gheorghe Brega, a demisionat un viceministru al apărării”, a explicat Bolea.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a remarcat însă că prin asemenea abordări partidele de opoziție arată că își urmăresc doar propriile interese, dar nu se gîndesc la popor. „Noi nu avem o opoziţie constructivă, care să propună soluţii. Unicul lucru care îi interesează este să ajungă la guvernare. Scopul lor este de a destabiliza situaţia politică”, a menționat Sergiu Sîrbu.

 



SURSA

Comentarii