18.11.2016 09:16

Dodon anunță că-l va demite pe Șalaru

Președintele nou-ales, Igor Dodon, susține că va iniția toate demersurile necesare pentru a-l demite din funcție pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru. Anunțul a fost făcută în cadrul emisiunii „Acces direct”, de la NTV, comunică NOI.md.

Potrivit lui Dodon, deși, conform Constituției, președintele nu poate demite direct membri ai cabinetului miniștri, el poate, în calitatea sa de comandant suprem al forțelor armate, să întreprindă anumite acțiuni în acest sens.

„Eu voi insista ca așa personaje ca Șalaru «să zboare» din funcție în primele zile sau săptămîni. Nu poate să fie ministru al apărării persoană care încalcă Constituția și se ocupă doar cu provocări. Trebuie să fie un profesionist, un om dîn rîndul forțelor armate. Nu unul care vine de la drumuri sau din altă parte”, a relatat Dodon.

Socialistul i-a sugerat liberalului Anatol Șalaru să-și depună demisia din proprie inițiativă. Mai mult decît atît, acesta a dat de înțeles că și alți miniștri ar putea fi demiși.

„Ministrul Apărării, cînd merge la Bruxelles și spune că Moldova trebuie să fie membru NATO, iar noi sîntem un stat neutru, încalcă Constituția. Îi vom aminti absolut tot, și acesta nu e șantaj, cum a vîndut locomotivele în România, cum a ruinat Calea Ferată, cum a vîndut armament de la Mărculești. Aici poziția o să fie dură nu doar cu el, dar cu mulți dintre cei care au încălcat legislația”, a adăugat Dodon.

SURSA

Comentarii