30.06.2014 16:25

DRUMUL SPRE UE CONTINUĂ

Proiectul de lege privind ratificarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost aprobat de guvern. Conform procedurii, proiectul de lege trebuie să fie contrasemnat și de președintele țării și apoi trimis în Parlament pentru afi ratificat.

Următoarea fază a relației R. Moldova cu Uniunea Europeană va fi punerea în aplicare a Acordului de Asociere a subliniat Iurie Leancă.
Pentru a adera la Uniunea Europeană trebuie să depunem o cerere de aderare, ca să obținem statutul de candidat. Conform mai multor analize acest lucru se poate întîmpla în a doua jumătate a anului 2015, pentru a avea între timp, o reacție pozitivă de la toate cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene. Trebuie să demonstrăm că suntem extrem de serioși în realizarea acestor angajamente, a mai declarat Iurie Leancă.
În vederea realizării prevederilor Acordului de Asociere, nu este prevăzută înfiinţarea unor noi structuri. Documentul semnat pe 27 iunie la Bruxelles urmeaza sa fie ratificat de toate tarile membre ale Uniunii Europene, dar si de Parlamentul de la Chisinau.

Comentarii