18.07.2014 14:40

ȘEDINȚĂ SPECIALĂ LA GUVERN

Iurie Leancă a convocat astăzi o şedinţă de lucru, pentru a discuta interdicțiile impuse de Federația Rusă la importul fructelor și a altor produse moldoveneşti pe piaţa rusească. Guvernul urmează să întreprindă măsuri concrete, în condițiile în care, în plin sezon de recoltare, agricultorii au rămas cu producția în lăzi, fără posibilitatea de a o vinde partenerilor cu care au lucrat ani de zile.

În cadrul ședinței de la Guvern s-a discutat despre aspectele juridice ale eventualelor decizii din partea Federaţiei Ruse privind relațiile comerciale cu Republica Moldova și impactul lor asupra economiei moldoveneşti.
Președintele Executivului a solicitat în regim de urgenţă de la autoritățile de resort propuneri privind acţiunile ulterioare în cazul în care deciziile respective vor fi aprobate de autorităţile Federaţiei Ruse. Acestea urmând să fie discutate cu producătorii şi exportatorii de produse agroalimentare din Republica Moldova, la începutul săptămînii viitoare. În aceste condiții, premierul Iurie Leancă a cerut să fie intensificat dialogul cu Uniunea Europeană privind punerea în aplicare a Acodrului de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător.

Comentarii