10.02.2015 10:02

Europarlamentar, indignat de prezenta partidelor politice în instituțiile publice din Moldova

Suntem sătui de urări de bine pentru Republica Moldova. Astfel, își exprimă indignarea europarlamentarul român, Petras Austrevicius, raportor pentru Republica Moldova în cadrul Parlamentului European. Acesta este de părere că atâta timp cât elita politică de la Chişinău va alege un procuror general numit pe criterii politice, lupta anticorupţie nu va înregistra nicio evoluţie majoră.
Raportul pentru Republica Moldova în Parlamentul European spune că a venit vremea “schimbărilor adevărate”, și a ieşirii din cercul vicios al “urărilor de bine”. Petras Austrevicius le atrage atenţia politicienilor de la Chişinău că autorităţile de la Bruxelles monitorizează atent situaţia din Republica Moldova.
Atâta timp cât Procurorul General în Republica Moldova va fi numit de către vreun partid politic, nu prin proceduri transparente, putem noi oare aștepta schimbări majore? Politicienii nu trebuie să influențeze diverse instituții publice cum ar fi Departamentul Vamal, Serviciul Fiscal, Centrul Anticorupție etc. Uitați-vă la alte state, cum au rezolvat ei problema? O condiție primară este neimplicarea politicului în combaterea corupției. Nu am încredere în așa numitele instituții de investigare independentă a cazurilor de corupție care sunt de fapt marionete ale partidelor politice. Astfel schimbările nu se vor realiza, iar structurile UE nu vor lua în considerare mimarea acestei lupte de combatere a corupției”, explică Austrevicius în ediţia electronică a Ziarului de Gardă, citat de infoprut.ro Deasmenea, acesta a declarat că este timpul schimbărilor adevărate, care trebuie să aibă loc în Moldova, nu la Bruxelles. Altfel va fi doar un teatru, mai afirmă europarlamentarul român.

Comentarii