20.03.2015 15:18

Ex-premierul Iurie Leancă a sugerat comisiei de anchetă să desecretizeze unele decizii luate în mod special în ultimele luni de activitate

Comisia parlamentară de anchetă care examinează tranzacțiile dubioase din sistemul bancar și situația de pe piața valutară își continuă lucrările. Astăzi membrii acesteia l-au audiat pe ex-premierul Iurie Leancă. După audieri, fostul șef al Executivului a declarat că este cel mai interesat de aflarea adevărului și sancționarea celor implicați.

Ancheta în cazul Băncii de Economii, Banca Socială și Unibank continuă deja de mai bine de două săptămâni. După ce au fost audiate mai multe persone care au avut sau dețin acum funcții înalte în stat, între care Dorin Draguțanu, Vlad Filat, Igor Dodon sau Veaceslav Ioniță, a venit și rândul fostului premier Iurie Leancă. La ieșirea de la audieri, Leancă a declarat că a sugerat comisiei de anchetă să desecretizeze unele decizii, care au fost luate în mod special în ultimele luni de activitate, precum și corespondența acestuia în calitate de prim-minsitru.
Între timp, cele doua persoane, reținute în dosarul BEM și Banca Sociala, au fost arestate. Judecătoria Buiucani a emis mandat de arestare pe numele lor pentru 30 de zile. In aceasta perioada, ambele persoane se vor afla in custodia Centrului Național Anticorupție. Mai mult, astăzi procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe averea fostului președinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrca, dar și pe bunurile a încă cinci persoane, bănuite în dosarul BEM. Menționăm că fostul președinte al BEM Viorel Bîrca și-a dat demisia, fără a motiva cauza iar acum are statut de bănuit.

Comentarii