19.05.2014 11:50

Expertiză europeană pentru exportul de produse avicole

Moldova ar putea începe exportul producţiei din carne de pasăre în Uniunea Europeană după implementarea Planului naţional de control al reziduurilor, care să corespundă cu standardele și legislația europenă. La această înțelegere au ajuns comisarul european pentru protecţia consumatorului, Tonio Borg, și ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov în cadrul întrevederii la de Bruxelles.

Oficialii au discutat referitor la exportul de produse avicole, inclusiv ouăle de găină, din Republica Moldova în ţările Uniunii Europene. Tonio Borg a menţionat că pentru a corespunde cerinţelor UE, producătorii de carne şi ouă de pasăre trebuie să înlăture problemele cu care se confruntă și să-și modernizeze şi restructureze unităţile de creştere a produselor avicole.

De asemenea, ei trebuie să implementeze programele de autocontrol, referitoare la prevalenţa salmonelei în efective de animale, carne de pasăre şi ouă pentru consum, precum şi regulile de identificare a substanțelor incorporate într-un aliment.

Comentarii