14.06.2016 14:22

Filat „știe” cât va sta la închisoare și regretă lașitatea sa politică

Încă un mesaj a apărut pe pagina oficială de Facebook a fostului premier, Vlad Filat, cu o oră înainte de începerea ședinței de judecată de astăzi. Acesta spune că știe că va fi condamnat la închisoare pe un termen de 16 - 18 ani, lucru care se va întâmpla în curând.

În postare publicată este menționat faptul că sentința în dosarul său deja este cunoscută și că ar fi fost deja „șoptită” judecătorilor dar și procurorilor. Filat mai scrie că această sentință a fost începută încă din anul 2011 când acesta s-a împotrivit Partidului Democrat, mai cu seamă lui Vladimir Plahotniuc.

„Ce s-a întâmplat pe 15 octombrie 2015 a fost o execuție politică, nu o acțiune legală. Ce s-a întâmplat în detenție cu mine urmează încă a fi calificat. Dar pot să vă spun că doar uman nu a fost. Izolare totală, gardieni impuși să facă ilegalități ca să mă simt înjosit, carcera, ingrădirea accesului la convorbiri telefonice, întâlniri...”, este menționat în mesaj.

În aceeași postare se mai spune și despre faptul că Vlad Filat regretă că în 2013 a rămas singur și a dat dovadă de lașitate politică.

„Presiunea a fost însă una foarte mare. Atunci, am fost acuzat că distrug Alianța și că aduc comuniștii la putere. Prietenii de la Bruxelles și București m-au rugat să cedez. Și am cedat. În rezultat avem un stat capturat total și dictatura. Istoria ne va judecata pe fiecare dintre noi”, este scris pe pagina lui Vlad Filat.

SURSA

Comentarii