14.11.2016 10:45

Filip comentează rezultatele alegerilor

Legitimitatea democratică a noului președinte trebuie respectată, iar Guvernul este pregătit să coopereze cu acesta, în baza unei agende de modernizare a țării. Declarația aparține premierului Pavel Filip, comunică NOI.md.

Șeful executivului a amintit totuși că Republica Moldova rămîne o republică parlamentară, unde majoritatea parlamentară joacă un rol cheie.

„Îi felicit atît pe

Igor Dodon, cît și pe Maia Sandu pentru rezultatele bune obținute în alegeri, pentru efortul pe care l-au făcut. Alegerile au întotdeauna un cîștigător. Eu sper însă ca cel care a cîștigat să fie cetățeanul din aceste alegeri și nimeni să nu iasă învins din ele, iar pentru acest lucru oamenii trebuie să vadă că politicienii au o abordare matură, una instituțională, Moldova fiind o republica parlamentară, unde rolul majorităţii parlamentare este cheie”, a menționat Filip.

Premierul a ținut să precizeze că Moldova are nevoie acum de înțelepciunea colaborării, nu de tensiune sau criză. „Trebuie abandonate în acest context teme false de campanie precum cea a deraierii parcursului european. Acordul de asociere şi reformele sînt ireversibile şi ţin de altfel de interesul naţional”, a adăugat Pavel Filip.

SURSA

Comentarii