31.10.2016 09:46

Filip, mîndru că în Moldova s-au desfăşurat "alegeri corecte şi democratice"

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, este mîndru de faptul că alegerile prezidenţiale din această duminică au fost "corecte şi democratice".

El și-a exprimat acest sentiment în fața unui grup de jurnalişti din România, care au reflectat procesul de votare la alegerile preşedintelui RM.

„Apreciez înalt participarea cetăţenilor noştri la alegerile preşedintelui. Ei au dorit alegeri directe ale preşedintelui, la care ţara a revenit după 20 de ani, timp în care preşedintele era ales de Parlament. În opinia mea, alegerile s-au desfăşurat în mod organizat, fără încălcări. Sînt mîndru că sînt prim-ministrul unei ţări în care cetăţenii apreciază democraţia. Prin votul lor de duminică, cetăţenii RM au arătat că ei urmează democraţia, libertatea şi statul de drept”, a spus prim-ministrul.

El şi-a exprimat speranţa că alegerile vor duce şi în continuare "la schimbări pozitive".

„Schimbările constau în aceea ca în final să alegem un preşedinte proeuropean. Acest lucru va asigura stabilitate în funcţionarea triunghiului reformator "preşedinte-guvern-parlament" pentru consolidarea parcursului european al RM”, a subliniat premierul.

El a îndemnat cetăţenii să fie calmi, pentru a menţine stabilitatea în ţară.

„Nimic nu ar fi mai rău decît dacă după bătăliile electorale vom începe războaie noi. Cu toţii trebuie să dăm dovadă de înţelepciune ca să lucrăm împreună, să schimbăm ceea ce trebuie schimbat şi să acceptăm faptul că lucrurile se schimbă spre bine atunci cînd puterea nu este concentrată într-un singur loc”, a menţionat Filip.

SURSA

Comentarii