01.08.2016 14:00

Statutul Transnistriei în componenţa Moldovei, din nou pe agenda zilei

Chişinăul oficial consideră că trebuie începute discuţiile problemei statutului regiunii transnistrene în componenţa Moldovei.

Despre aceasta au declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip.

"Este evident că în următoarele şase luni nu vom putea începe discuţiile pe marginea acestei probleme (cu administraţia de la Tiraspol - "I."). Aceasta din cauza alegerilor (prezidenţiale - "I.") de la Tiraspol. Cel puţin, avem timp pentru a ne pregăti pentru discuţii, pentru a elabora un plan de acţiuni, proiectul statutului", a subliniat Candu.

Întrebat despre legea adoptată de Parlamentul Moldovei în iulie 2005, care stipulează clar principiile reglementării conflictului transnistrean, spicherul Parlamentului a spus că "legea poate fi respectată de ambele părţi".

"Principalul e să începem discuţiile şi să mergem în direcţia cuvenită. Trebuie să recunoaştem că reglementarea transnistreană nu a fost o prioritate pentru guvernele din ultimul timp. Acum aceasta este o prioritate naţională", a declarat Candu.


SURSA

Comentarii