03.08.2016 14:35

Filip: Bucureștiul a dat startul deblocării finanțării externe

Prim-ministrul Pavel Filip susține că deblocarea primei tranșe a creditului în valoare de 150 de milioane de euro, acordat de Guvernul României pentru Republica Moldova confirmă faptul că autoritățile de la Chișinău merg într-o direcție corectă.

Într-o postare pe Facebook el spune că acest lucru este „încă un pas pe care reușim să îl facem în recâștigarea credibilității externe și este startul concret al deblocării finanțării externe”.

„Asta înseamnă că cele 60 de milioane de euro vor ajunge în curând la Chișinău pentru a susține proiecte importante pentru oameni și pentru comunitățile locale din țara noastră. Aduc mulţumiri personal prim-ministrului Cioloș și poporului român pentru acest sprijin. El vine într-un moment important pentru țara noastră, când procesele bune de reformă, pe care actuala guvernare le-a început, pot continua cu susținere financiară. Prin această decizie, Guvernul și Republica Moldova mai primesc un semnal care confirmă faptul că drumul pe care mergem este cel corect și că acum depinde numai de noi să-l continuăm prin alte măsuri de reformă, care să ne apropie de spațiul european”, a scris el.

Amintim că astăzi Guvernul Cioloș a deblocat prima tranșa a creditului de 150 de milioane de euro.

SURSA

Comentarii