16.02.2015 15:09

Focurile continuă și după acordul de pace! UE cere retragerea focurilor de armă din Ucraina

Uniunea Europeană a cerut astăzi părților aflate în conflict să depună armele și să aplice pe deplin acordul de încetare a focului în estul Ucrainei. De cealaltă parte însă, Kievul a anunțat că nu poate retrage deocamdată armamentul din cauza atacurilor.

Potrivit militarilor ucraineni, problema retragerii armelor grele din estul Ucrainei, pentru moment nu poate fi luată în considerare. Întrucât, Kievul și separatiștii din estul Ucrainei se acuză reciproc de încălcarea regimului de încetare a focului. Potrivit AFP, citată de Agerpres.ro la câteva ore după intrarea în vigoare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a armistițiului convenit săptămâna trecută la Minsk, estul Ucrainei a fost ținta a 112 atacuri, iar cel puțin cinci soldați au fost uciși.
De cealaltă parte, serviciul diplomatic al Uniunii Europene insistă ca acordul de încetare a focului să fie pus în aplicare pe deplin, iar tirurile să fie retrase. Menționăm că, acordul de încetare a focului semnat la Minsk de liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei prevede ca, după intrarea în vigoare a armistițiului, părțile implicate în confruntările din estul ucrainean să înceapă retragerea armamentului greu din zona de conflict.

Comentarii