22.12.2014 12:53

Fondul forestier din Moldova, mai cruțat pe timp de iarnă

Odată cu venirea iernii, autoritățile au intensificat măsurile de pază a fondului forestier. Potrivit Agenţiei de Stat „Moldsilva”, aceste acţiuni se impun, dat fiind creşterea numărului de ilegalităţi sezoniere, cum ar fi tăierea ilicită a arborilor pentru lemn de foc, a brazilor de crăciun, precum şi braconajului.

Reprezentanţii Agenţiei „Moldsilva”, împreună cu cei ai Ministerului Afacerilor Interne, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului Ecologic de Stat și Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor din R. Moldova vor desfăşura patrulări în regim non-stop în zonele forestiere, verificînd persoanele suspecte, inclusiv cele aflate pe terenurile de vânătoare.

Potrivit Codului contravenţional, în cazul tăierilor ilicite de arbori, inclusiv conifere din fondul forestier ori din alte spaţii verzi persoanele fizice riscă o amendă între 800 și 1000 de lei, iar persoanele juridice mai mult, între 8000-10 000 de lei.

Pentru braconaj de asemenea este stabilit un cuantum de despăgubiri. În context, Agenţia de Stat „Moldsilva” vine cu un apel către populaţie să contacteze linia fierbinte a instituţiei (0 22 211-311) în cazurile în care depistează în spaţiile silvice ilegalităţi ori persoane suspecte.

Comentarii