04.03.2015 14:28

Franța riscă să primească sancțiuni, dacă nu implementează reformele cerute de Bruxelles

Sancțiunile împotriva Franței rămân posibile, în condițiile în care autoritățile de la Paris nu reușesc să implementeze niște reforme cerute de Bruxelles. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Comisia Europeană i-a acordat Parisului săptămâna trecută un nou termen de doi ani, respectiv până în 2017, pentru a ajunge la un deficit sub pragul de 3 %, notează Agerpres cu referire la AFP. În schimbul acestor privilegii, executivul european i-a stabilit Parisului scăderea deficitului public de la 4,1 % prevăzut de către guvern în 2015 până la 2,8 % în 2017.

Totodată, pentru acest an, Comisia Europeană i-a stabilit Franței un efort structural de 0,5 puncte din PIB, minimum cerut de UE. Dar ea estimează pentru moment că planurile prezentate de către guvernul francez nu permit decât o reducere de 0,3 puncte. Pe de altă parte, președintele francez, Francois Hollande, a anunțat astăzi că ''noi economii'' de circa patru miliarde de euro vor fi ''găsite'' în 2015 pentru a satisface o cerere a Bruxellului.

Comentarii