06.02.2015 10:48

Francois Hollande și Angela Merkel vin la Moscova pentru negocieri pe tema conflictului ucrainean

Președintele francez, Francois Hollande, și cancelarul german, Angela Merkel, efectuează astăzi o vizită la Moscova, unde se vor întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin. Cei trei urmează să discute despre situația din Ucraina. Potrivit Reuters, vizita celor doi oficiali europeni are scopul de a-l convinge pe liderul de Kremlin să accepte noul plan de pace pentru Ucraina.

O întrevedere trilaterală Poroşenko-Hollande-Merkel a avut loc joi seara la Kiev. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, omologul său francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au discutat asupra unor modalităţi de punere în aplicare a acordurilor de la Minsk şi cer "încetarea imediată a focului", a anunţat Biroul de presă al Preşedinţiei Ucrainei.
"Poroşenko, Merkel şi Hollande au elaborat propuneri comune pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk", a anunţat Preşedinţia ucraineană într-un comunicat publicat vineri dimineaţa.
În context, mai minționăm că și Secretarul de stat american John Kerry a sosit joi la Kiev pentru a discuta problema eventualelor livrări de arme americane pentru Ucraina. Nici SUA, nici Europa nu doresc un conflict cu Rusia, ci "caută căi diplomatice pentru reglementarea situației", a declarat secretarul de stat american , în timpul unui briefing susținut, la Kiev, alături de președintele ucrainean Petro Poroșenko, informează agenția de presă TASS. Anterior, în timpul aceluiași briefing, Poroșenko a declarat că SUA și Ucraina își întăresc cooperarea în domeniul securității.

Comentarii