18.11.2016 16:31

Greceanîi, despre retragerea lui Dodon: Rămînem o echipă consolidată

Cererea liderului PSRM, Igor Dodon, cu privire la retragerea sa din partid a fost aprobată astăzi, la ședința Consiliului republican al formațiunii.

Socialiștii au decis că interimatul funcției de președinte al PSRM va fi asigurat de Zinaida Greceanîi, pînă la congresul extraordinar din 18 decembrie, cînd va fi desemnat un nou lider.

„Cu cinci ani în urmă, în decembrie 2011, am fost ales în funcția de președinte al PSRM. Evident că am reușit să construim o echipă puternică, sînt anumite emoții, dar legislația trebuie să fie respectată. Cred că această prevedere a fost introdusă de guvernare împotriva noastră, în speranța că partidul va slăbi. Eu în suflet rămîn socialist”, a precizat Igor Dodon.

La rîndul său, Zinaida Greceanîi a menționat că va apela la ajutorul fostului lider ori de cîte ori va fi necesar.

„Noi, pe tot parcursul acestor ani, am fost o echipă consolidată, cred că aceste alegeri ne-au consolidat și mai mult. În ceea ce privește schimbările de cadre, cred că rămîne această conducere a partidului. Domnul Dodon nu pleacă nicăieri din țară, de aceea, ori de cîte ori va fi necesar, va fi alături”, a precizat Greceanîi.

SURSA

Comentarii