23.02.2015 11:20

Grecia prezintă astăzi lista de REFORME pentru a rămâne în Zona Euro

Zi importanta pentru viitorul Greciei. Guvernul elen urmează să prezinte astăzi lista cu reformele necesare ramânerii în zona euro. Aceasta după ce săptămâna trecută, Grecia a cerut o extindere a programului de finanțare, fiind în cele din urmă convenită pe o perioadă de patru luni.

Catalogul reformelor prezentate de guvernul elen ar permite Atenei sa atragă peste șapte miliarde de euro în venituri, în special luptând contra traficului de combustibili și âtigări și impozitând marile averi.
Potrivit cotidianlui german Bild, citat de Agerpres.ro, planul pe care trebuie sa il prezinte guvernul condus de Alexis Tsipras creditorilor sai prevede lupta impotriva traficului de benzina si tigari ce ar permite statului sa incaseze 1,5 miliarde de euro si, respectiv, 800 de milioane de euro. Executivul stangii radicale intentioneaza, de asemenea, sa colecteze 2,5 miliarde de euro din impozitarea averilor grecesti si a oligarhilor si alte 2,5 miliarde de euro prin colectarea creantelor fiscale ale persoanelor fizice si juridice, mai afirma sursa. In total, potrivit datelor jurnalului german, Atena ar incasa aproape 7,3 miliarde de euro.
Dupa dificile negocieri ce au avut loc la Bruxelles, guvernul Alexis Tsipras a ajuns la un acord vineri seara cu creditorii internationali pentru a prelungi pana in iunie ajutorul financiar acordat Greciei. Totodată, înțelegearea de la Bruxelles atenueaza temerile privind o posibila iesire a Greciei din zona euro si pregătește terenul pentru noi runde de discutii pe tema datoriilor statului elen si a masurilor de austeritate la care acesta vrea sa renunte.

Comentarii