11.03.2015 16:14

Guvernul a numit doi viceminiștri noi

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are de astăzi doi viceminiștri noi. Este vorba de Daniela Cujbă și Andrei Galbur. Aceștia au fost numiți în funcție, după ce Executivul a aprobat demisia viceministrului Iulian Groza și a lui Valeriu Chiveri.

Noii viceminiștri ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Cujbă și Andrei Galbur au fost numiți în funcție la propunerea ministrului de Externe, Natalia Gherman în cadrul ședinței Guvernului.
Până acum, Daniela Cujbă a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar în perioada iunie 2007 - decembrie 2011 a fost şefă a misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, cu sediul la Bruxelles. Cât despre, noul viceministru Andrei Galbur, acesta se află la Moscova, acolo unde își încheie mandatul de Ambasador în Federația Rusă, după ce a fost numit în această funcție în 2012.
Tot astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat proiectul care permite agenților economici din țara noastră și din Federația Rusă să importe materie primă industrială din ambele țări, fără TVA și aplicarea taxelor vamale.
Documentul a fost elaborat în vederea implementării Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind cooperarea de producţie, semnat la Moscova, la 30 octombrie 1998.

Comentarii