22.10.2014 11:47

GUVERNUL ȘI BERD AU SEMNAT UN MEMORANDUM. ACUM CLIMATUL INVESTIȚIONAL SE VA ÎMBUNĂTĂȚI

Guvernul și BERD au semnat astăzi un Memorandum de înțelegere. Documentul conține o serie de măsuri pentru îmbunătățirea climatului investițional și consolidarea guvernării în Republica Moldova.

"Este adevărat că climatul ineficient de afaceri și corupția nu permit Republicii Moldova să se dezvolte. Am venit cu acest memorandum care a fost consultat cu asociațiile de business, instituțiile financiare internaționale și societatea civilă. Salutăm disponibilitatea Guvernului Republicii Moldova de a rezolva aceste probleme prin acțiuni și suntem gata să sprijinim acest efort. Implementarea acestei inițiative va exclude problemele legate de transparență și corectitudine și va permite atragerea investițiilor străine", a declarat JULIA OTTO
directorul Reprezentanței BERD în RM.

BERD va oferi asistență tehnică suplimentară în domeniul achizițiilor publice și cel de consolidare a sistemului judiciar. Prim-ministrul Iurie Leancă a anunțat că săptămâna viitoare va discuta cu BERD despre implementarea acestor acțiuni, dar și despre finanțarea necesară pentru desfășurarea lor.

Comentarii