10.12.2014 09:50

GUVERNUL LEANCĂ ȘI-A DAT DEMISIA ASTĂZI

Cabinetul de miniştri, condus de Iurie Leancă, şi-a prezentat astăzi demisia. Procedura este una formală, după alegerile parlamentare. Potrivit Legii cu privire la Guvern, în condiţiile alegerii unui nou Parlament, Cabinetul de miniștri trebuie să își dea demisia.

În debutul şedinţei, Iurie Leancă a mulţumit colegilor pentru colaborare şi a precizat că în Moldova s-a pus o temelie bună.


Totodată, premierul a menționat că în urma acestor realizări, tema pentru acasă rămâne a fi valabilă.



În perioada în care este demisionar, Guvernul este limitat numai în realizarea politicii externe şi de iniţiativă legislativă în domenii ce implică elaborarea şi aprobarea unor programe noi de activitate. Pentru numirea unui nou guvern, preşedintele ţării, după ce se va consulta cu fracţiunile parlamentare, trebuie să vină în faţa deputaţilor cu o candidatură la funcţia de premier. În termen de 15 zile de la numirea candidatului, acesta prezintă componenţa noului guvern şi programul de guvernare pentru a primi votul de încredere din partea majorităţii deputaţilor aleşi. Guvernul Leancă a primit vot de încredere din partea majorităţii parlamentare, în data de 30 mai 2013.

Comentarii