22.09.2014 14:41

IMPOZIT PENTRU SCOATEREA CAPITALULUI DIN RUSIA

Consilierul președintelui Federației Ruse, Serghei Glaziev a venit în fața deputaților ruși cu inițiativa de a introduce un impozit pentru scoaterea capitalului din țară. Oficialul rus consideră că asemenea măsură ar trebui să amelioreze situația economică din țară în ceea ce privește fluxul de capital.

Consilierul președintelui rus, Serghei Glaziev a propus ca să fie introdus un impozit pentru scoaterea capitalului din țară. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Duma de Stat.

"În scopul de a nu stimula scurgerile de capital și de a nu arunca bani pe piața valutară, or aceasta este principala problema care apare atunci când banii se ieftinesc, trebuie să luptăm cu scoaterea din țarăși plasarea acestora în bănci of-shore. Aș sugera să ne gândim și la introducerea unui impozit pentru scoaterea capitalului din țară. Mai mult decât atât, ținând cont că la noi fluxul de capital este inclusiv în forme nelegale, iar asta înseamnă eschivarea de la impozite și TVA, în valoare de 18%. Acest lucru, însă nu înseamnă că impozitul pe scoaterea capitalului din țară ar trebui să fie stabilit și el la un nivel de 18%. "

a declarat Serghei Glaziev. Din spusele lui, impozitul pentru scoaterea capitalului din țară ar putea fi extins la toate tranzacțiile cu returnarea banilor, în cazul în care banii se duc pentru import. Potrivit Băncii Centrale din Rusia, în prima jumătate a anului 2014 ieșirile nete de capital al băncilor și companiilor din Rusia s-au ridicat la 74.6 miliarde dolari, ceea ce este de 2,2 ori mai mult decât în prima jumătate a anului 2013. Fitch Ratings consideră că fluxul de capital din Rusia în 2014 poate ajunge la 120 miliarde dolari, iar în 2015 - la aproximativ 100 miliarde dolari.

Comentarii