22.09.2016 15:05

In buletinul de vot ar putea aparea si Renato Usatii. Candidatul PN a ales ca simbol electoral numele liderului de partid

In buletinul de vot ar putea aparea si Renato Usatii, desi nu e prezidentiabil. Candidatul Partidului Nostru a ales ca simbol electoral numele sefului sau de partid. Ciubasenco crede ca Usatii are mai multa popularitate, de aceea il va ajuta sa adune mai multe voturi.

Astazi, Dumitru Ciubasenco, dar si Maia Sandu au depus listele cu semnaturi la CEC. Daca vor fi inregistrati, ei vor trage la sorti pentru afla numarul lor in buletinul de vor trage la sorti.

Dumitru CIUBASENCO, CANDIDAT DESEMNAT PN: “Pe Ciubasenco il cunosc sau nu o sa vada ca Renato Usatii si o sa voteze...”

Asa spera Dumitru Ciubasenco sa castige la alegerile prezidentiale, intrucat simbolul sau electoral, care va fi imprimat si pe buletinul de vot, este un patrat in care scrie Renato Usatii. Deocamdata CEC-ul nu a anuntat daca va acceptat ca simbolul sau nu. Desi inca nu s-a inscris oficial in cursa, Ciubasenco sutine ca deja a elaborat un document de dizolvare a parlamentului, fiind primul lucru pe care-l va face daca va deveni presedinte. Cei de la partidului lui Renato Usatii au spus ca in trei saptamani au colectat aproape 32 de mii de semnaturi, la CEC insa au adus 25 de mii. La fel ca altii, Ciubasenco nu a ezitat sa-i critice pe democrati care au strans intr-un timp foarte scurt semnaturile.

Dumitru CIUBASENCO, CANDIDAT DESEMNAT PN: “ Ei au strans in trei ore. Noi am calculat cei 100 de oameni responsabili si 25 de mii daca ar sta in rand ar trebui cel putin 10 ore....”

PD a spus ca nu comenteaza pe motiv ca s-ar fi expus deja pe acest subiect. Anterior democratii ar fi declarat ca procesul de colectarea a semnaturilor a fost perfect legal. Tot astazi a adus la CEC semnaturile necesare si Maia Sandu. Aceasta sustine ca a adunat in total 27 de mii. Nu insa fara incidente.

Maia SANDU, CANDIDAT DESEMNAT PAS: "La Orhei a durat 5 zile pana ni s-au stampilat listele. Noi vom depune o sesizare."
Azi, intr-o conferinta de presa, Iurie Leanca, inscris deja in cursa electorala, a promis ca, in cazul care va deveni presedinte, va duce Republica Moldova in Uniunea Europeana, iar in campania electorala, principalul sau contracandidat este Igor Dodon.

Iurie LEANCA, CANDIDAT PPEM: “In Europa traiesc mai mult si au salarii mai mare, Rusia are probleme ei, tateiul este ieftin...”

Acuzat anerior, de Maia Sandu ca ar fi la cheremul lui Plahotniuc, Iurie Leanca a spus.

Pana acum la CEC s-au inregistrat patru candidati- Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leanca si Andrei Nastase. Candidatul Partidului lui Ilan Sor, Ina Popenco, Dumitru Ciubasenco si Maia Sandu au depus listele cu semnaturi, iar alti 18 doritori si-au inregistrat grupurile de initiativa pentru colectarea semnaturilor. Este vorba despre Igor Dodon, Ana Gutu, Vitalia Pavlicenco, Mihai Corj, Artur Croitor, Valeriu Ghiletchi, Ion Dron, Roman Mihaes, Ilie Rotaru, precum si Vadim Branzan,, Silvia Radu, Mihail Garbuz, Anatol Plugaru, Geta Savitchi, fostul premier, Vasile Tarlev, dar si activista Maia Laguta.



SURSA

Comentarii