12.01.2015 12:00

Intrarea în regiunea Transnistreană, doar cu invitație sau permis

Treci granița cu permis de intrare sau invitație! Cetăţenii străini care vor merge în regiunea transnistreană ar putea să fie obligaţi să prezinte o invitaţie sau să facă rost de un permis de intrare special, care să fie eliberat de structurile pentru migraţie de la Tiraspol, scrie Moldova.org. Un astfel de proiect de lege a fost propus în cadrul sovietului suprem de la Tiraspol, condus de liderul regiunii, Evgheni Șevciuk.

Invitaţia sau permisul de intrare vor putea fi eliberate contra unei taxe, iar modatitatea de eliberare a documentelor va fi stabilită pe parcurs.

Aşa-zisa lege privind migraţia mai prevede ca să le fie refuzată intrarea în regiune cetăţenilor care prezintă o ameninţare pentru securitatea regiunii transnistrene, care au participat la acţiuni cu caracter extremist, sau care au fost anterior expulzaţi din stânga Nistrului.

Totodată, cu scopul de a duce evidenţa cetăţenilor străini, în stânga Nistrului urmează a fi creată o bază de date centralizată, care va funcţiona în baza unui regulament special. În proiect mai este stipulat că va fi întocmită o listă a statelor asupra cărora nu se vor răsfrânge aceste prevederi.

Comentarii