26.02.2015 10:57

Iurie Leancă părăsește PLDM și își crează propriul partid. MOTIVUL

Iurie Leancă a demisionat astăzi din funcția de prim-vicepreședinte al PLDM și s-a retras din fracțiunea parlamentară a formațiunii. Acesta a anunțat că își va lansa propriul proiect politic în perioada următoare.

Leancă susține că nu a rămas premier deoarece a devenit incomod pentru cineva. Potrivit lui, interesul principal a fost o alianţă de interese cu PCRM - un partener comod pentru cei care nu doresc o veritabilă reformare a justiţiei şi o luptă eficientă cu corupţia; cei care vor să îngroape adevărul despre jaful de la BEM, să controleze politic instituţiile statului, iar Republica Moldova să evolueze în direcţia ce serveşte intereselor pe care le au ei, nu cetăţenii.

Mai mult, Leancă a anunțat că în scurt timp va iniția un proiect politic ce va fi construit si finanțat în modul cel mai transparent. Oficialul, însă, a refuzat să spună numele partenerilor lui și a celor care îl vor urma.

La scurt timp, președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că Leancă nu a avut de ce să se îndoiască de susținerea sa și a fracțiunii, atunci când a canditat la funcția de premier.

Referitor la elucidarea situației de la BEM și la Aeroport, Filat a declarat că atât el cât și colegii din PLDM sunt foarte interesați să afle numele celor care au jefuit țara, evenimente care au avut loc în timp ce Iurie Leancă era în fruntea Guvernului.

Iurie Leancă a devenit premier al Republicii Moldova în anul 2013. Ulterior, în ianuarie 2015, Leancă a fost desemnat de preşedintele Nicolae Timofti pentru un nou mandat de premier. Acesta însă nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

Comentarii