11.06.2014 15:35

JOSE MANUEL BARROSO SOSEȘTE LA CHIȘINĂU

Astăzi la Chișinău a sosit Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. Înaltul oficial va participa mâine, 12 iunie, la Conferința Internațională a Investitorilor Moldova-UE, unde se va discuta în detalii despre Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb, impactul integrării economice pentru mediul de afaceri și cel investițional din R. Moldova.

Comisia Europeană (CE) este organul executiv al Uniunii Europene și este responsabilă pentru întocmirea propunerilor legislative, implementarea deciziilor și apărarea tratatelor Uniunii, precum și coordonarea activităților curente ale Uniunii. Jose Manuel Barroso este cel de-al 11 președinte al CE, care este propus de Consiliul European și ales de Parlamentul European. Jose Manuel Barroso, după ce, timp de doi ani, a fost prim-ministrul Portugaliei, în 2004 a fost numit președinte al CE, fiind ales în unanimitate de executivele celor 25 de state membre ale UE. Ulterior, Barroso a fost reales în funcție și pentru al doilea mandat.
Programul vizitei lui Barroso în RM include întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, președintele Parlamentului, Igor Corman, dar și cu șefii fracțiunilor parlamentare.

Comentarii