08.07.2016 13:25

Ce își propune noul ambasador român la Chișinău

Una dintre prioritățile mandatului noului ambasador al României la Chișinău, Daniel Ioniță, este susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Despre acest lucru diplomatul a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Diplomatul român a menționat că principiile fundamentale de care se va ghida pe parcursul mandatului său vor fi: continuitatea, consolidarea, perseverenţa şi diversificarea relaţiilor bilaterale în ansamblu.


„Sînt încrezător că ceea ce îmi propun să fac voi realiza mizînd în acest sens pe sprijinul deplin al autorităţilor de la Bucureşti şi pe cooperarea deplină a autorităţilor din Republica Moldova. Moldova este o prioritate strategică perenă în acţiunea externă a statului român. România este interesată de stabilitatea Republicii Moldova şi menţinerea cursului european al acesteia”, a menționat Daniel Ioniță.

Ambasadorul a mai precizat că prima tranșă, de 60 de milioane de euro, din creditul de 150 de milioane de euro acordat de Guvernul României, va fi debursată pînă la finele acestui an, în cazul în care autoritățile moldovenești vor încheia acordul cu FMI.

SURSA

Comentarii