12.07.2016 06:50

Candu: Moldova își propune să consolideze dialogul strategic cu SUA

Moldova optează pentru consolidarea dialogului strategic cu SUA, inclusiv pentru sporirea numărului de proiecte americane în țara noastră.

Acest fapt l-a declarat președintele Parlamentului Moldovei,

Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi cu delegația Comitetului Evreiesc American, în frunte cu David Harris.

Spicherul a prezentat în cadrul întrevederii realizările și problemele Moldovei în implementarea Acordului de Asociere cu UE, a relatat despre starea de lucruri în țară.

Andrian Candu a s-a referit la agenda politică și parlamentară curentă, precum și la sincronizarea agendelor Parlamentelor și Guvernului în implementarea reformelor prioritare.

El a anunțat printre prioritățile legislative pentru perioada imediat următoare reformele în domeniile financiar-bancar și justiție, lupta cu corupția, asigurarea securității sistemului energetic, crearea condițiilor atractive pentru mediul de afaceri și a instrumentelor de protecție pentru investitorii străini.

Andrian Candu a spus că integrarea Republicii Moldova în UE este un proces deloc ușor, deoarece urmează să fie modificată nu doar legislația, ci și mentalitatea oamenilor. Cea mai mare problemă pentru autorități este recăpătarea încrederii cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare.

Spicherul a specificat angajamentele Moldovei în promovarea toleranței, nediscriminării și combaterii antisemitismului. Andrian Candu a comunicat că, din 2015, prin hotărârea Parlamentului, 27 ianuarie este declarată zi de comemorare a victimelor Holocaustului.

Comitetul Evreiesc American marchează în acest an 110 ani de activitate. Aceasta este una dintre cele mai influente organizaţii evreieşti americane, care promovează combaterea antisemitismului și fenomenului discriminării, pledează pentru protejarea drepturilor minorităţilor naţionale și are un rol activ în promovarea intereselor Republicii Moldova în Congresul SUA.



SURSA

Comentarii