01.07.2014 12:28

KIEVUL NU PRELUNGEȘTE ARMISTIŢIUL

Criza din Ucraina continuă. Autorităţile de la Kiev nu vor prelungi armistiţiul în regiunile din estul Ucrainei, a anunţat preşedintele Petro Poroşenko aseară, în contextul în care acordul de încetare a focului a expirat ieri.

După adresarea făcută de liderul de la Kiev, presa ucraineană vehiculează informații precum că, în regiunea Donbas este anunțată stare de război.
Într-o adresare către națiune, Petro Poroşenko a declarat: “După ce am analizat situaţia, am decis, în calitate de comandant suprem al forţelor armate, să nu prelungim acordul unilateral de încetare a focului. Şansa unică de a aplica planul de pace nu a fost folosită."
Tot în acest contecst, acesta a mai declarat că sunt dispuşi să revină în orice moment la regimul de încetare a focului, cînd vor vedea că toate părţile depun eforturi pentru aplicarea prevederilor principale ale acestui plan de pace. Armistiţiul din estul Ucrainei a fost decretat pe 20 iunie şi urma să înceteze pe 27 iunie, însă a fost prelungit cu 72 de ore, expirînd luni seara la ora 22.00.

Comentarii