17.03.2015 18:04

Klaus Iohannis , în vizită la Kiev. Şeful statului roman insistă la o „cooperare solidă” cu Ucraina

Presedintele român Klaus Iohannis a întreprins astăzi o vizita de o zi in Ucraina. Şeful statului român s-a întâlnit cu omologul său, Petro Poroşenko, alături de care a susținut o declarație de presă. Klaus Iohannis a vorbit despre o „cooperare solidă” cu Ucraina și a insistat pe continuarea reformelor interne și consolidarea democrației și statului de drept în țara vecină.

Președintele român, Klaus Iohannis și-a început vizita oficială la Kiev printr-un moment solemn. Oficialul s-a oprit mai întâi în Piața Independenței din Kiev, unde a început Euromaidanul și a depus o jerbă de flori în culorile tricolorului românesc în memoria victimelor revoluției din Ucraina. După momentele solemne, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Petro Poroșenko. Cei doi oficiali au susținut o conferință de presă comună. Președintele român a pledat pentru o relație de bună vecinătate cu Ucraina, ca premisă pentru o regiune sigură și prosperă.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Iohannis, președintele ucrainean Petro Poroșenko a discutat despre situația de securitate din bazinul Mării Negre și situația din Republica Moldova, în special, regiunea transnistreană. Cei doi oficiali căzând de comun acord să facă tot ce le stă în putere pentru reintegirea Republicii Moldova. Menționăm că cei doi preşedinţi s-au întâlnit pentru prima oară la Paris, în ianuarie, când au stat alături la marşul de solidaritate organizat după atentatele comise de radicali islamiști.

Comentarii