20.02.2015 09:32

Klaus Iohannis vine săptămâna viitoare la Chișinău

Președintele României, Klaus Iohannis, vine săptămâna viitoare în Republica Moldova. Vizita oficială este programată în perioada 24 și 25 februarie, la invitația președintelui țării Nicolae Timofti.
La Chișinău, Klaus Iohannis, va avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul Chiril Gaburici. Vizita președintelui român, va avea loc în contextul formării noului Guvern Gaburici. Recent într-un interviu acordat unui post român de televiziune, Klaus Iohannis a declarat că este bine că există un Guvern. Deasemenea, oficialul a calificat învestirea noului guvern drept un proces care a durat prea mult:
Totodată, seful statului vecin s-a arătat convins că sunt șanse ca Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană să fie dus la bun sfârșit. Menționăm că, președintele român are programate întâlniri cu liderii unor partide parlamentare și va efectua o vizită la Universitatea de stat, unde va ține o alocuțiune în fața studenților.

Comentarii