29.07.2014 10:04

LANȚUL SANCȚIUNILOR, FĂRĂ SFÂRȘIT

Astăzi, la Bruxelles, liderii UE ar putea anunţa pentru Rusia cel de-al treilea set de sancţiuni, care ar putea lovi în cel mai apropiat cerc de politicieni şi oligarhi din anturajul preşedintelui Vladimir Putin. Sunt vizate, însă şi companii importante pentru economia rusă din domeniul tehnologiei militare şi cel financiar-bancar, care ar putea ieși de pe pieţele europene de capital, informează digi24.ro

15 oficiali ruşi, majoritatea şefi de servicii secrete, şi cel puţin 18 companii şi instituţii din Rusia sunt vizaţi de noul set de sancţiuni, anunţat de Uniunea Europeană. Măsurile luate pentru persoanele publice se traduc prin interdicţii de călătorie şi îngheţarea conturilor din străinătate, iar pentru companii - accesul limitat pe piaţa de capital. Este vorba despre blocarea dreptului companiilor de a se lista pe bursele europene, pe de o parte, iar europenii ar urma să nu mai poată cumpăra obligaţiuni emise de instituţii financiare din Federaţia Rusă.
De altă parte, potrivit RIA Novosti autoritatea fitosanitară rusă ar putea decide în acestă săptămână să instituie embargo pentru importul fructelor din Uniunea Europeană, invocând depistarea unor insecte dăunătoare.

Comentarii