24.02.2015 08:48

Lista finală de REFORME propuse de Grecia a ajuns la Bruxelles

Lista definitivă de reforme propuse Greciei de creditorii a fost trimisă la Bruxelles în această dimineață. O sursă guvernamentală greacă a anunțat că documentul include un pachet de cheltuieli sociale și măsuri structurale pentru Grecia.

Lista de reforme care urmează să fie aprobate de Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, cuprinde toate promisiunile electorale ale partidului de extremă stânga Syriza. Documentul prevede măsurile sociale urgente care să-i ajutute pe cei mai vulnerabili.
Printre măsurile anunțate figurează mai ales furnizarea de electricitate gratuită pentru 300.000 de familii nevoiașe, acces gratuit la serviciile de sănătate, distribuția de cupoane de ajutor alimentar și de transport pentru cei mai săraci, precum și un sprijin financiar specific pentru pensionari cu pensii mici.
Precizăm că de aceste propuneri depinde validarea prelungirii ajutorului financiar al Greciei. Aceasta după ce țara a ajuns la un compromis cu donatorii externi, după mai multe zile de negocieri, privind prelungirea cu patru luni a programului de finanţare, notează Agerpres.ro

Comentarii