02.09.2016 08:45

Maia Sandu a acționat în judecată o instituție de stat

Președintele Partidului Acțiunea și Solidaritatea, Maia Sandu, a acționat în judecată Cancelaria de Stat pe motiv că instituția refuză să prezinte stenogramele de la două ședințe de Guvern în cadrul cărora au fost acordate garanțiile de stat pentru băncile falimentate. Despre aceasta anunță Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit ei, Guvernul condus de Pavel Filip ascunde informația despre acordarea garanțiilor de stat pentru băncile falimentate.

“Două luni în urmă am solicitat Cancelariei de Stat să-mi prezinte copiile stenogramelor ședințelor Guvernului în care au fost aprobate garanțiile de stat pentru cele 3 bănci falimentate (Guvernul Leancă în 2014 și Guvernul Gaburici în 2015). Pentru că au fost desecretizate hotărîrile Guvernului cu privire la acordarea garanțiilor, este logic să poată fi accesate și discuțiile pe marginea acestor hotărîri. Guvernul refuză să prezinte stenogramele respective… Oare de ce? Dacă tot promite să facă lumină în cazul furtului miliardului, de ce Partidul Democrat nu vrea să prezinte lucrurile așa cum s-au întîmplat în realitate?” se întreabă Sandu.

Potrivit ei, dacă ar prezenta aceste informații în mod public, atunci va fi mai greu să dezinformeze și să dea vina pe alții.

Menționăm că liderul PAS, a fost acuzată de nenumărate ori că este complice la furtul miliardului, Sandu fiind atunci membru al Guvernului Leancă.

SURSA

Comentarii