28.10.2016 13:30

Maia Sandu a promis europenilor că va accepta în Moldova 30 mii de imigranți sirieni

Am urmărit zilele trecute pe online o mare campanie media, susținută de presa lui Petru și Chiril Lucinschi, dar și presa lui Victor Țopa, privind susținerea de care s-ar bucura Maia Sandu din partea Angelei Merkel și alți liderii PPE.

Este de amintit că aceleași personalități l-au susținut puternic și pe ex-premierul Vlad Filat. La fel cu poze pe facebook, îmbrățișări și cu un miliard de dolari mai puțin în bugetul de stat până la urmă.

Totuși, pe lângă faptul că Maia Sandu a fost membru PLDM și a făcut parte din familia Popularilor Europeni, ce a făcut-o pe Angela Merkel să se afișeze lângă Maia Sandu, chiar dacă cu ceva timp în urmă cancelarul german s-a pozat și cu Iurie Leancă? Misterul se pare că l-am dezlegat, după ce am discutat cu mai mulți apropiați ai Maiei Sandu și politicieni europeni.

În primul rând, Merkel nici pe departe nu a rezolvat problema imigranților sirieni, cele mai multe țări din estul Europei refuzând propunerea cancelarului german de a primi mii de refugiați sirieni. Dar Angela Merkel are o înțelegere cu SUA și trebuie să găsească loc pentru milioanele de refugiați. Și se pare că a identificat soluția – Republica Moldova!

Angela Merkel a avut o înțelegere clară cu Maia Sandu. Ea și întreg Partidul Popular European o susțin pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale. În schimb, dacă Maia ajunge președinte de țară, se obligă în prima etapă să primească în Republica Moldova 30 000 de refugiați musulmani. Angela Merkel susține că acum Republica Moldova se confruntă cu o criză demografică, iar primirea refugiaților musulmani ar fi o soluție pentru repopularea țării. Mai mult, s-a dat și exemplul privind alte etnii care locuiesc în țara noastră, precum găgăuzii, bulgarii, rușii, evreii, și de ce nu s-ar putea forma și o comunitate de musulmani?

Maia Sandu a acceptat propunerea Angelei Merkel și a declarat că religia este o temă străină ei și nu o înteresează ce confesiune au oamenii. Vor vota oare moldovenii pentru aducerea în Republica Moldova a sute de mii de imigranți sirieni? Vedem după 30 octombrie.

SURSA

Comentarii