23.10.2016 13:20

Maia Sandu, despre recrutările în armata rusă: FR se comportă ca și cînd Dodon ar fi deja Președinte

Federația Rusă tratează Chișinăul ca și cînd Dodon ar fi deja Președinte, considră candidatul la Președinție - Maia Sandu. Ea face referire la recrutările pentru armata rusă care au loc pe teritoriul statului suveran și independent Republica Moldova.

”Probabil că beneficiem de acest tratament pentru că Guvernul statalistului Lupu, al unionistului Ghimpu și al diplomatului Leancă nu au putut decît să se indigneze de formă, fiind preocupaţi de lucruri mai importante, cum ar fi "stabilitatea" şi "prosperitatea" proprie. Mă întreb dacă un Preşedinte ca Dodon, profitînd de o asemenea guvernare incompetentă, nu le va permite pacificatorilor să ne recruteze tinerii nu prin "mica publicitate", dar cum obişnuiau, cu "arcanul", chiar în centrul Chişinăului. Bine că măcar știm la ce să ne așteptăm dacă nu ieșim la vot”, scrie Sandu pe facebook.

Vom aminti că zilele trecute Ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametşin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a da explicații în legătură cu acțiunile care au loc în Zona de securitate. Viceministrul de externe, Lilian Darii, s-a arătat indignat de faptul că pacificatorii ruși au început prima etapă de rotație.

Oficialul moldovean a menționat, în cadrul întâlnirii, că abaterea de la înțelegerea convenită cu autoritățile ruse în privința mecanismului de rotație a pacificatorilor ruși este inadmisibilă.

Mai mult, acesta afirmă că modul în care Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a decis să efectueze această procedură, nu poate fi percepută altfel decât o tentativă de a legitimiza prezenţa militară rusă pe teritoriul Republicii Moldova şi de a induce opinia publică în eroare. În acest context, se propune ca operațiunea de menținere a păcii să fie transformată în una civilă, cu mandat internațional.

SURSA

Comentarii